研究者総覧詳細 WR4100R
  
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■基本情報
氏名 小川 雅廣(OGAWA, Masahiro)
職名 教授
所属 農学部 応用生物科学科 生物資源利用学
専門分野 食品科学
FAX 087-891-3021

■学歴
上智大学理工学部化学科(1987.04-1991.03)
上智大学大学院理工学研究科化学専攻
■職歴
香川大学教授(2009.04.01-)
香川大学准教授(2007.04.01-2009.03.31)
香川大学助教授(2004.10.01-2007.03.31)
University of GuelphResearch associate(2003.10.01-2004.08.31)
Louisiana State UniversityPostdoctral fellow(2002.04.01-2003.09.30)
The Univeristy of British ColumbiaPostdoctral researh fellow(1996.04.01-2002.02.28)
■学位
博士(理学), 理学修士
■研究テーマ
低温細菌由来の酵素のスクリーニングと酵素の食品への応用
食品タンパク質の応用と未利用タンパク質資源の有効利用
オリーブ葉ポリフェノールの高品質化に関する研究
■主な著書 >> 全件表示
酵素利用技術体系, (株) エヌ・ティー・エス, 2010.04
進化する食品テクスチャー研究, ㈱エヌ・ティー・エス, 2011.12
農学入門 ― 食料・生命・環境科学の魅力 ―, 養賢堂, 2013.09
■主な論文 >> 全件表示
Influence of a Rare Sugar, D-Psicose, on the Physicochemical and Functional Properties of an Aerated Food System Containing Egg Albumen, J. Agric. Food Chem., 2008.06
Effect of bovine globin and globin-sugar complexes on rheological properties of dough and bread, Food Science and Technology Reasearch, 2007.12
Expression and enzymatic characterization of the soluble recombinant plasmepsin I from Plasmodium falciparum, Protein Engineering, Design & Selection, 2007.10
Biochemical properties of alligator (Alligator mississippiensis) bone collagen, Comparative Biochemistry and Physiology, 2008
Structural and physiological characteristics of novel basic proteins isolated from duck egg white, Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry, 2008.06
Application of whey protein isolate glycated with rare sugars to ice cream, Food Science and Technology Research, 2008.11
Scale-up studies on immobilization of lactoperoxidase using milk whey for producing antimicrobial agent, Journal of the Indonesian Tropical Animal Agriculture, 2010.10
Evaluation of angiotensin I-converting enzyme (ACE) inhibitory activities of hydrolysates generated from byproducts of freshwater clam, Food Science and Biotechnology, 2011.04
Multiple biological functions of novel basic proteins isolated from duck egg white: duck basic protein small 1 (dBPS1) and 2 (dBPS2)., Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2011.05
Enhancement of antimicrobial activity of a lactoperoxidase system by carrot extract and β-carotene, Food Chemistry, 2012.07
■所属学会
日本食品科学工学会, 国際希少糖学会, 日本農芸化学会, 日本水産学会
 
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